woensdag 19 maart 2014

Stilte kasZo langzamerhand begint het tuinseizoen weer. Ik heb de fruitbomen gesnoeid en ook wat andere bomen. Inspectie van het gazon, levert plannen voor verticuteren op. De moestuin die afgelopen najaar is bemest met paardenmest moet omgespit worden en de kas opgeruimd. 


Ik begin met alles uit de kas te zetten, schep de bovenste laag grond weg en voer die af. Er zitten nog veel stukjes glas in. Door de najaarsstorm zijn drie grote ruiten gesneuveld en ook al zijn ze vervangen, ik kom nog steeds stukjes glas tegen.
Dan hark ik alles aan en gooi de oude bladeren van de kiwiplant weg. Ik pak de schragen die ik met een paar planken erop gebruik als planttafel en zet ze neer. Bezempje erdoor en het begint al ergens op te lijken. Dan sorteer ik alle potjes, zaadjes en rommeltjes die ik in de kast heb verzameld. De katten komen even langs en kijken of er nog muizen zijn.  De hond, die me met haar 7 jaar nog steeds achtervolgt alsof ze een puppy is, ligt voor de kas te slapen.

Het zonnetje staat op de kas en het wordt binnen lekker warm. Zo in de kas, bekruipt me een stil en vredig gevoel. Een beetje afgesloten van de wereld om me heen, dringen de geluiden van buiten niet echt door. Mijn eigen beschermde wereldje ben. Zo stil en vredig. Een geluksmomentje in mijn eigen stilte kas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten